Linköping är perfekt att åka till om man vill se på motorsport av olika slag. Jag gillar en massa sport, allt från att betta på odds till att själv utöva vissa bollsporter så väl som motorsporter. Men i alla fall, i Linköping är det så att där finns Linköpings motorstadion. Denna kallas även för Sviestad. På den anläggningen finns det banor för flera olika typer av motorsporter. Bland annat motocross, banracing/roadracing, speedway, trial, enduro, rally, rallycross, karting och radiostyrd bilsport. Man kan även åka gokart där.

Linköpings motorsällskap

Idag är Linköpings motorstadion Europas mest kompletta motorarena och de har 250 000 besökare varje år. Deras historia går tillbaka till 1925. Det var detta år som ett gäng motorentusiaster samlades och bildade en motorklubb som man kallade Linköpings Motorcykelklubb. Strax därpå så bytte man till Linköpings Motorklubb. Här på denna bana har det gått mängder av tävlingar och VM.

Kul med motorsporter

Motorsporter är kul överlag tycker jag. Både att titta på och att även utöva dem. Det finns en mängd olika klubbar i Sverige man kan bli medlem i om man är sugen på att börja med något av dem. Det är inte fel att starta i en tidig ålder, så att man hinner bli riktigt duktig på det. Sedan är det bara att tävla sig fram till eliten.

30 aug 2018